закрыть
Рецепты

Традиційна українська страва — банош

З наближенням Нового року і зимових святок, десь глибоко із безодні моєї душі починає озиватися моє українське коріння і проявляється це у пристрасті до українських страв.

Сьогодні ми готуємо банош!

Вперше я довідалася про таку просту і смачну страву, коли ми з чоловіком подорожували Карпатами у весільній подорожі. Десь, неподалік Яремчі, нам подали звичайну кукурудзяну кашу, але дуже і дуже смачнючу.

Ми обидва полюбляємо готувати тому маємо свій адаптований рецепт, да пробачать нас гуцули:)

Складові:

Кукурудзяна крупа 1 склянка
Вода 2 склянки
Сметана 20% жирності 1 склянка
Молоко 2,6% 1 склянка
Шмат сала
Цибуля 1/2
Бринза (бажано овеча)

Запорука успіху у цій страві — це насамперед крупа! Я віддаю перевагу крупі ТМ Жменька. Інші крупи у мене злипаються або залишаються частково твердими.

А варитимемо банош ми не на вогнищі, а у мультиварці. Якщо у вас не має такого чуда, то готувати страву найліпше у чавунному або керамічному посуді.

  1. Поєднати сметану, воду і молоко. Влити у чашу і додати кукурудзяну крупу і пів чайної ложки солі.
  2. Встановити на мультиварці режим крупи або випічка на 35 хвилин.
  3. Періодично помішуємо кашу, перевіряючи щоб не прилипала.
  4. Поки вариться кашка готуємо шкварки і смажену цибулю, натираемо бринзу на крупній терці.
  5. По завершенню программи я залишаю кашу у теплоті ще на 10 хвилин і можна подавати до столу.
  6. Посипати бринзою, зверху викласти шварки з цибулею. Також можна додати смажені гриби.

Каша виходить дуже смачна і ситна.

Смачного!

Ключевые слова : баношрецептукраинская кухня

Оставить отзыв


Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /home/depechem/tomarka.com.ua/www/wp-includes/class.wp-scripts.php on line 492

Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /home/depechem/tomarka.com.ua/www/wp-includes/class.wp-scripts.php on line 492